Kvašák světle modrý

227

Hrnec na kvašení zeleniny


  • (1 ks)Skladem
1 290 Kč
Kategorie: kvašáky
 
 

Kvasím, kvasíš, kvasíme…

Tento hrnec na kvašení zeleniny bude vaším dobrým sluhou v kuchyni. Když bude kvasit, tak bude ještě k tomu zdobit na lince. Kvašená zelenina je zdravá, je to báječná příloha k jídlům a skvělý způsob, jak si zeleninu zpracovat a uchovat na delší dobu.

Rozměry: výška: cca 17 cm, průměr: 14 cm (velikosti se můžou mírně lišit kus od kusu)
Objem: cca 1,2 l 
Materiál: kamenina, průhledná modrá glazura

Recept:

Co potřebujete:
nakrájenou zeleninu, kterou máte rádi (mrkev, květák, červená řepa, zelí, feferonky ...)
sůl (nejodovaná) na 1 l vody 1 vrchovatá polévková lžíce
voda
koření - volitelné (1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, hořčičná semínka…)
kousek na plátky nakrájeného čerstvého zázvoru i se slupkou - volitelné
-----

Převařte vodu se solí a s kořením. Nechte mírně zchladnout. Zeleninu nakrájejte na takové kousky, které vám budou vyhovovat ke konzumaci. Natěsno naskládejte do kvašáku. Prostě to tam nacpěte, aby mezi jednotlivými kousky nebylo moc prostoru. Zalijte vlažným lákem. Zelenina musí být pod vodou a pod víkem. Zavřete vnějším víkem a dřevěnou tyčkou a provázkem stlačte vnitřní víko. Nechte kvasit při pokojové teplotě 5-7 dní. Průběžně zeleninu ochutnávejte a až bude pěkně kyselá a křupavá, mělo by to být zhruba za týden, tak ji přendejte do sklenic, zavřete a dejte do lednice. V lednici vám vydrží až několik měsíců. Konzumujte po jídle. Můžete ji také přidat do salátu. Kvašená zelenina napomáhá dobrému trávení a na rozdíl od té klasické nakládané neokyseluje organismus, protože neobsahuje žádný cukr ani ocet. Přejeme dobrou chuť!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: