Kvašáček malý porcelánový žíhaný 1l
Kód: 6170Detailní popis produktu
Tento hrnec na kvašení zeleniny bude vaším dobrým sluhou v kuchyni. Když bude kvasit, tak bude ještě k tomu zdobit na lince. Kvašená zelenina je zdravá, je to báječná příloha k jídlům a skvělý způsob, jak si zeleninu zpracovat a uchovat na delší dobu.
Součástí kvašáku je tyčka z hrubé tmavé kameniny, kterou lze vždy před použitím vyvařit a kožený provaz, který tyčku přitáhne a zatíží tak zeleninu.
Rozměry: výška: cca 13 cm, průměr: 13 cm (velikosti se můžou mírně lišit kus od kusu), průměr otvoru 8,5 cm
Objem: cca 1 l
Materiál: kamenina, matná růžová glazura, tyčka je z tmavé hrubé kameniny, hovězí kůže
POZOR: foto je pouze ilustrační. Vše je ruční práce a jednotlivé kusy se od sebe mohou lišit tvarem, výškou, sytostí nebo prolínáním barev. Naše výrobky nejsou dokonalé a nesou stopy ruční práce.
Mějte na paměti, že se jedná o ruční výrobu a drobné nedokonalosti a deformace jsou její součástí.
Kvasím, kvasíš, kvasíme…
Recept:
Co potřebujete:
nakrájenou zeleninu, kterou máte rádi (mrkev, květák, červená řepa, zelí, feferonky ...)
sůl (nejodovaná) na 1 l vody 1 vrchovatá polévková lžíce
voda
koření - volitelné (1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, hořčičná semínka…)
kousek na plátky nakrájeného čerstvého zázvoru i se slupkou - volitelné
-----
Převařte vodu se solí a s kořením. Nechte mírně zchladnout. Zeleninu nakrájejte na takové kousky, které vám budou vyhovovat ke konzumaci. Natěsno naskládejte do kvašáku. Prostě to tam nacpěte, aby mezi jednotlivými kousky nebylo moc prostoru. Zalijte vlažným lákem. Zelenina musí být pod vodou a pod víkem. Zavřete vnějším víkem a tyčkou a provázkem stlačte vnitřní víko. Nechte kvasit při pokojové teplotě 5-7 dní. Průběžně zeleninu ochutnávejte a až bude pěkně kyselá a křupavá, mělo by to být zhruba za týden, tak ji přendejte do sklenic, zavřete a dejte do lednice. V lednici vám vydrží až několik měsíců. Přejeme dobrou chuť!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.